Arabuluculuk Temel Eğitim Sertifika Programı

Başlangıç Tarihi 30 Nisan 2019
Süre 4 Hafta
Gün ve Saat Salı/Perşembe 17:00 - 21:00 Cumartesi 09:00- 18:00 Pazar 09:00 - 13:00

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve Arabuluculuk konusunda Türkiye'nin önde gelen arabulucuları tarafından hazırlanıp eğitimleri verilecek olan ''Temel Arabuluculuk Eğitimi'' açılarak gerçekleştirilecektir. Sınıfın dersleri 30 Nisan 2019 tarihinde başlayacak ve dört hafta sürecektir.
Arabulucu olmak isteyen kişilere asgari 68 saat teorik ve 16 saati uygulamalı toplam 84 saat arabuluculuk eğitimi verilir. Arabuluculuk için gerekli olan temel hukuk bilgisi eğitimi, arabuluculuğa elverişli alanlar, yargılama aşamasında arabuluculuğa başvurulması halinde dikkat edilmesi gereken hususlar, arabuluculuk müzakereleri sonunda yapılması gereken işlemler ile bir anlaşmanın ortaya çıkması halinde bu anlaşmanın düzenlemesi gibi hususları kapsar. Teknik bilgi eğitimi ise iletişim teknikleri ve beden dili müzakere yöntemleri, toplantı yönetimi, uyuşmazlık çözümünde uygulanacak metodlar, arabuluculuk süreçleri ve arabuluculukta uyulması gereken etik değerler ile davranış psikolojisi, gelişim psikolojisi, kişilik davranış bozuklukları ve psikoloji ile sorun çözme becerileri gibi eğitimleri içerir.

• Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın merkezi düzenlediği Arabuluculuk sınavına girmeye hak kazanmış,
  • Arabulucu olmak için temel eğitimi almış olursunuz.
  • Arabuluculuk eğitimine ilgili yönetmelik gereği (24-2/b) mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilir.
  • Programa kayıt esnasında diploma veya baro kaydı fotokopisi istenmektedir.

Arabuluculuk sertifika programı Kadir Has Üniversitesi Cibali kampüsünde düzenlenmektedir.

Adres: Kadir Has Caddesi Cibali / İSTANBUL 34083

Arabuluculuk sertifika programı ücreti: 2000₺ KDV dahildir.

Kadir Has Üniversitesi mezunlarına %20 indirim sağlanmaktadır.