Arabuluculuk Temel Eğitim Sertifika Programı

Başlangıç Tarihi 16 Mayıs 2018
Süre 3 Hafta
Gün ve Saat Çarşamba 17:00 - 21:30 Cumartesi / Pazar 09:00 - 17:00 ( 19 Mayıs Hariç)

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve Arabuluculuk konusunda Türkiye'nin önde gelen arabulucuları tarafından hazırlanıp eğitimleri verilecek olan ''Temel Arabuluculuk Eğitimi'' 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak ve üç hafta sürecektir.

Arabulucu olmak isteyen kişilere asgari 36 saat teorik ve 12 saati uygulamalı toplam 48 saat arabuluculuk eğitimi verilir. Arabuluculuk için gerekli olan temel hukuk bilgisi eğitimi, arabuluculuğa elverişli alanlar, yargılama aşamasında arabuluculuğa başvurulması halinde dikkat edilmesi gereken hususlar, arabuluculuk müzakereleri sonunda yapılması gereken işlemler ile bir anlaşmanın ortaya çıkması halinde bu anlaşmanın düzenlemesi gibi hususları kapsar. Teknik bilgi eğitimi ise iletişim teknikleri ve beden dili müzakere yöntemleri, toplantı yönetimi, uyuşmazlık çözümünde uygulanacak metodlar, arabuluculuk süreçleri ve arabuluculukta uyulması gereken etik değerler ile davranış psikolojisi, gelişim psikolojisi, kişilik davranış bozuklukları ve psikoloji ile sorun çözme becerileri gibi eğitimleri içerir.

• Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın merkezi düzenlediği Arabuluculuk sınavına girmeye hak kazanma,
  • Arabulucu olmak için temel eğitimi almış olursunuz.
  • Arabuluculuk eğitimine ilgili yönetmelik gereği (24-2/b) mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilir.
  • Programa 2013 Mayıs öncesi diplomasını alan mezunlar başvurabilir.
  • Programa kayıt esnasında diploma veya baro kaydı fotokopisi istenmektedir.

Arabuluculuk sertifika programı Kadir Has Üniversitesi Cibali kampüsünde düzenlenmektedir.

Adres: Kadir Has Caddesi Cibali / İSTANBUL 34083

Arabuluculuk sertifika programı ücreti: 1100 + KDV'dir.

Axess ve Bonus özelliği taşıyan kredi kartlarına 9 taksit yapılmaktadır.